Thommunication - een eigen YouTube kanaal

Een YouTube-kanaal | Van tekst naar beeld


Eén beeld zegt meer dan 1000 woorden. Het grootste videoplatform ter wereld is YouTube. Het platform is de afgelopen jaren gigantisch gegroeid. Deze groei is te verklaren, omdat mensen tegenwoordig steeds minder lezen.

Opvallen

Per minuut wordt er 300 uur aan video’s gepubliceerd. Per dag worden er wereldwijd gemiddeld 5 miljard video’s gekeken. De kunst is om uit het oneindige aanbod op te vallen.  Als bedrijf wil je namelijk je verhaal zo goed mogelijk, en aan zoveel mogelijk mensen, vertellen. Net als Google, heeft YouTube ook eisen. Als aan deze eisen wordt voldaan, is de kans op succes het grootst. Het allerbelangrijkste is uiteraard een goed verhaal, waar je als bedrijf zelf invloed op hebt.

Google

Wanneer je als bedrijf video’s op YouTube hebt staan, heeft dit positieve invloed op je presentaties in Google. Google vertoont in de zoekresultaten namelijk niet alleen je website en social media-kanalen, maar ook video’s die op YouTube staan. Je hebt dus als bedrijf drie keer de kans om door Google te worden vertoond.

Intensief

Het beheren van je eigen YouTube-kanaal is behoorlijk intensief. Er moet niet alleen regelmatig nieuwe content worden gepubliceerd, maar ook de prestaties van het kanaal moeten worden geanalyseerd en de vormgeving van het kanaal moet overeenkomen met de huisstijl van het bedrijf.
Het is daarom afhankelijk van het soort bedrijf en de doelgroep, of het opstarten van een YouTube-kanaal echt relevant is. Het kan heel belangrijk zijn, maar het hoeft niet.

Thommunication logo