Social Media zichtbaar voor de doelgroep

Social Media | Interactie met de klant


Na het maken van een goede eerste indruk, is het zaak om in contact te blijven met de klant. Steeds meer bedrijven zijn daarom actief op Social Media. Actief gebruik van Social Media, is een goede manier om interactie te hebben met de klant, maar ook om nieuwe klanten te werven. Het hangt wel af van het soort bedrijf dat je hebt en van de doelgroep die je aan wil spreken.

Van Google naar Social Media

Het zoekgedrag van mensen op Google, biedt mogelijkheden op Social Media. Bedrijven hebben de mogelijkheid om berichten te promoten. Dit promoten kan zo specifiek, dat het bij de goede doelgroep terecht komt en het bericht een groot online bereik krijgt.

Stel: je hebt een timmerfabriek en bent gespecialiseerd in het maken van ramen. Iemand zoekt in Google op ‘timmerwerk ramen Eindhoven’ en bezoekt jouw website. Even later logt diezelfde persoon in op Facebook om te kijken of hij nog iets gemist heeft. Op zijn tijdlijn staat een bericht van jouw timmerfabriek. In dit bericht staat dat er een actie is, waarbij nieuwe klanten 10% korting krijgen bij het bestellen van nieuwe ramen. Omdat deze persoon al op zoek was naar timmerwerk voor ramen in Eindhoven, is de kans groter dat hij, na het bezoeken van de website en het zien van de actie, contact met je zal opnemen.

Het linken van de website met de kanalen op social media, is dus erg belangrijk. Zo komt de potentiële klant je bedrijf overal tegen.

Zichtbaar voor de doelgroep

Zichtbaar zijn voor de doelgroep. Dominant aanwezig zijn. Zorgen dat je gevonden wordt door de mensen die je nodig hebben.

Door online aanwezig te zijn, vergroot je de kans dat je berichten worden gedeeld. Het doel is natuurlijk dat mensen uitkomen op je website en overgaan tot het opnemen van contact.
Om te zorgen dat mensen bereid zijn naar de website te gaan, is een vorm van vertrouwen nodig. Sterker nog, vertrouwen is de ‘key’. Hoe groter het vertrouwen, hoe groter de kans dat mensen voor jou kiezen.

Thommunication logo