“Een beeld zegt meer dan 1000 woorden.”


Communicatie is veranderd.

Een beeld: RTL Nederland. Een bedrijf van televisie, filmpjes, online. Daar waar het voor mij allemaal begon. Ik heb ruim een jaar voor RTL mogen werken. Maar, de weken vóór die mooie tijd waren lang en spannend. Het begon namelijk bij de allereerste mail. Een sollicitatie voor een stage. Ik geloof dat ik nog nooit zo lang heb nagedacht over mijn woordkeuzes en zinsbouw.

Een dag nadat ik de mail heb verstuurd, kreeg ik al antwoord. Een antwoord dat anders was dan ik gedacht had. Er werd me namelijk gevraagd of ik een filmpje wilde maken, waarin ik duidelijk maakte waarom ik dé geschikte stagiair was. Het eerste wat ik dacht, was: dat moet een filmpje zijn dat anders is dan anders. Ik wilde ontzettend graag stage lopen bij RTL, dus ik moest wel onderscheidend zijn. Ik wilde niet op de grote stapel belanden

Het mailtje ontving ik op een vrijdag, dus ik wilde vóór maandag een filmpje hebben gestuurd.

Toevallig had ik eerder die week een YouTube-filmpje gezien, waar iemand zichzelf twee keer in hetzelfde beeld had gemonteerd. Een gesprek met zichzelf, zeg maar. Ik heb dat in films ook al eens gezien en vond dit erg bijzonder.
Je voelt ‘m al aankomen: ik wilde dit ook voor mijn filmpje.

Advies

Ik kan er veel woorden aan wijden, maar ik zal het filmpje hier delen. Het filmpje werd enthousiast ontvangen, want ik mocht op gesprek komen bij RTL en uiteindelijk bleek het doorslaggevend. Doordat mijn filmpje zo apart en leuk was, besloten ze me aan te nemen als stagiair. Daar waar het allemaal begon.

De video duurt 5 minuten, maar vooral de eerste minuut is relevant voor hetgeen ik duidelijk wil maken:

  • In 50 seconden kun je ervoor zorgen dat je je onderscheid van anderen
  • Een filmpje kun je veel meer stoppen dan in alleen een tekst
  • Jouw (potentiële) klant kan zien wie je bent en wat je doet, wat met het lezen van een tekst niet kan.Neem contact op

Mijn communicatie advies kan dit voor u doen

Thommunication logo